Ce ma enerveaza…Si poate nu doar pe mine

Posted: martie 25, 2014 in General

Poate ca ar fi trebuit, mai degraba, sa fac o lista cu acele exemple care mie (si probabil multora) ne plac. Cum, din pacate, lista cu lucrurile enervante este mai mare, incep cu ea. Este, in esenta, vorba de acele situatii sau aspecte marunte, din viata noastra de zi cu zi,  carora nu le dam de obicei prea mare atentie dar, care pe linga faptul ca ne enerveaza, uneori (chiar fara sa ne dam seama de acest lucru), ne reduc calitatea existentei. Si poate chiar ar trebui sa nu le acordam prea mare atentie, dar in asteptarea acestui moment „de gratie” recunoasterea aspectelor si situatiilor zilnice care ne enerveaza, cine stie, poate ne va face mai calmi si mai intelepti. Pentru toti cei care se afla in aceeasi situatie, lista ramine deschisa…

Deci,ce (sau dupa caz, cine) ma enerveaza, intr-o ordine total aleatorie:

– cei care vorbesc de protectia animalelor doar atunci cind aceasta a devenit pentru ei o afacere rentabila.

– cum se face ca avem mai multe, mult mai multe organizatii de protectie a animalelor decit cele de protectie a copiilor. Celor (indreptatiti dealtfel) sa ajute toate vietuitoarele de pe pamint, as vrea sa le amintesc si faptul ca exista in Romania, mai ales rurala, case de copii unde nu a calcat nimeni de la oras, macar de sarbatori, cu un cos de  mincare.

– pentru ca tot vorbeam de Sarbatori, chiar daca stiu ca asa este traditia, ma enerveaza cind vad mielul la punga, proaspat taiat public sub ochii musteriului si nu aud macar o voce de ONG-ist.

– stapinii patrupedelor din Bucuresti care lasa cainii si pisicile sa se inmulteasca fara a avea o idee clara apoi ce vor face cu puii. De regula, acesti „iubitori” de animale, ii arunca pe strada la periferie, pentru ca apoi tot ei sa se revolte si sa acuze. Bietele vietati nu au nici o vina dar platesc cu viata lipsa minimei decente a stapinilor.

– transportul public haotic.Sunt strazi cu 5-6 linii de transport si multe zone in care nu ajunge nici macar unul.

– autobuzele de transport in comun intunecoase, Salut decizia soferilor de autobuze de a face economie, dar faptul ca merg cu jumatate din luminile de interior stinse nu aduce nimic. Decit nervi.

–  lipsa corelarii intre semafoare. Si ne mai intrebam de ce se sta in trafic..

– firmele de pompe funebre cu „materialele” expuse afara, direct pe trotuar, in mijlocul drumului. Probabil vor sa ne aduca aminte ca totul este efemer pe acest pamint, chiar daca noi stim acest lucru.

– cozile interminabile de la oficiile postale. O vizita la posta, este cea mai buna calatorie inapoi in timp. Cine spunea ca nu este posibila?

– facturile mai mari la apartamentele cu incalzire contorizata fata de cele de la blocurile cu incalzire necontorizata. Fara comentarii…

– ma enerveaza cind vad primavara gropi in asfaltul soselei, in timp ce asfaltul din parcarea supermarket-ului de alaturi este impecabil. Au ei constructorii de parcari un secret al lor…Nu-i asa?

– amenzile enorme pentru parcare neregulamentara, in comparatie cu cele mult mai rare aplicate spre exemplu unor soferi care trec pe rosu la semafor. Cine stie, daca amendeaza pe cine nu trebuie?

– asfaltarile facute iarna, sau pe ploaie fara nici un sens. Sau poate exista totusi unul…

– colectarea neselectiva a deseurilor colectate deja selectiv de noi.

– biletele de tren care costa mai mult decit cele de autocar.

– casieritele de la magazin care nu se obosesc sa-ti dea un rest de 10 bani, dar nu iti permit sa iei o paine cu 10 bani in minus.

Ar mai fi multe dar lista ramine deschisa.

 

Comentarii
  1. Claudia Soare spune:

    Foarte tare! Asteptam completari ale listei!

    • caraculacu spune:

      Cred ca mai sunt multe. Mai puneti si de la voi pe cele care vi se par interesante. Uite inca un exemplu: am mers azi la magazin sa returnez o pereche de pantofi care dupa o zi de purtat s-au rupt. Au zis sa revin dupa doua saptamini, iar ei intre timp vor face o comisie de analiza… Pe bune… o comisie de analiza…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s