Loteria fiscala sau cine nu joaca, nu cistiga

Posted: februarie 2, 2015 in Economie, General, Nationala
Etichete:

Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale va fi una „ocazionala” si se va desfasura a doua zi de Paste, pe data de 13 aprilie 2015, cu un fond de premiere de 1 milion de lei, iar prima extragere lunara pentru anul în curs, este prevazuta pentru luna iulie 2015.
Persoanele fizice pot participa la loterie indiferent de modalitatea in care au platit: numerar, tichete de masa sau card. Pentru cei care au facut tranzactia de plata prin card, in valoarea si ziua declarate castigatoare, dar care nu mai gasesc bonul fiscal, premiul NU va putea fi revendicat pe baza extrasului de cont. De asemenea, nu conteaza cine a facut tranzactia de plata prin card in urma careia a rezultat bonul fiscal castigator. Premiul poate fi revendicat de cel care depune bonul la ANAF in 30 de zile de la data extragerii. Ca atare, spre exemplu, simigeriile sau patiseriile vor avea in aceasta precizare a legii o mare oportunitate de castig intrucat bonurile fiscale emise pentru un covrig sau o merdenea raman mereu neridicate.
Pentru a fi considerate castigatoare, bonurile fiscale trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii: sa corespunda celor doua criterii mentionate, sa fie emise de un aparat de marcat electronic fiscal care functioneaza in conformitate cu prevederile legale, toate informatiile obligatorii mentionate pe bonuri sa fie lizibile si sa fie emise unei persoane fizice (adica sa nu aiba mentionat niciun cod de înregistrare fiscala a cumparatorului). Pentru a revendica premiul, persoanele fizice care detin bonuri fiscale ce indeplinesc aceste conditii trebuie sa mearga la orice unitate teritoriala a ANAF sa depuna bonurile in maximum 30 de zile de la data extragerii. Valoarea premiului se stabileste impartind fondul de premiere destinat fiecarei extrageri la numarul de castigatori.
Extragerile vor fi organizate de catre Compania Nationala Loteria Romana S.A si vor fi publice. Rezultatele extragerilor lunare si ocazionale (extragerile ocazionale sunt organizate cu ocazia sarbatorilor de Paste si de Craciun) vor fi disponibile online, pe web site-ul Ministerului Finantelor Publice si pe cel al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pentru un interval de cel putin 30 de zile.
Mai multe detalii pot fi aflate de aici: http://www.nocash.info.ro/loteriile-fiscale-o-buna-oportunitate-pentru-promovarea-platilor-prin-card/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s